En hyggelig blogg -
Hjem Add Om meg Kontakt

3

Vi har blitt inspirert!

Noen sier vi er blitt bittelitt hjernevasket 😂 Vi (Espen) har sett dokumentarer på Netflix. Først Cowspiracy og før ferien så vi What the Health, som begge viser sammenhengen mellom kosthold og sykdom. Og som begge konkluderer med at det beste for helsen er å holde seg til et plantebasert kosthold. Vi har tidligere diskutert å ha en vegetardag hjemme i uken, men det blir aldri noe av, da vi begge (alle 4) er glad i kjøtt og animalske  produkter. Vi har diskutert dokumentarene med venner og familie, og noen er veldig spente på prosjektet og ville følge dette - så da lager jeg en blogg!

Som et resultat at å se disse fascinerende dokumentarene har vi derfor bestemt å prøve et rent plantebasert kosthold i minst 2 uker, for å se om det kan ha en positiv effekt på helsa. Nå feiler ikke vi all verdens, men jeg har en del plager med magen som følge av irritabel tarm, og håper dette kan gi en positiv effekt. Det skal jo også ha en god forebyggende effekt, og med mye sykdom i familien så er det aldri feil å forebygge.. Så da skal vi prøve å holde oss til et helt plantebasert kosthold. Dvs ingen kjøtt, fisk, fugl, egg, melk, eller noen som helst annet som kommer fra dyr. Les mer om plantebasert kosthold på hepla.no.

Hva er egentlig igjen da tenker du kanskje som oss? Skal vi spise salat i to uker? Og hvordan skal vi få i oss nok vitaminer, sunt fett og proteiner? Vi må blandt annet ta tilskudd for B12, jod og fettsyrer (kan ikke ta tran..) Vi har måtte Google en del, og vi må nok Google litt til før vi finner vi lager en ukeplan for måltidene - so stay tuned! 

Planen er å starte mandag etter ferien, om nesten to uker! 

 

#helse #prosjekt #plantebasert #veganer

 • Kethlin Hyggen

  Jeg heter Kethlin, er 29 år og bor på Helleland sammen med mannen min Espen og mine to gutter på (snart) 4 og 1 år. Vi i familien skal ha et lite prosjekt der vi tester ut et plantebasert kosthold for en periode, og samtidig og videre prøver å lage mer mat fra bunnen av. På bloggen håper jeg å dele litt inspirasjon, og litt latter og tårer...

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

     
  Design og koding: Ina Anjuta